Pagina's

donderdag 8 juni 2023

Rocky Dood!!!rollercoaster, 2 mei drain eruit ,pas 26 mei uitslag van alles vanwege de feestdagen en dat pathollog meerde malen opnieuw alles onzerzoekt.

 Waar moet ik beginnen??

Wil het kort houden,na mijn bezoek in ut radboud maandag 2 mei en paar uur weer op het kastje aangesloten te zijn geweest mocht de drain eruit,hij zat gewoon al vastgegroeid..

Thuis tijdens verzorgen ontdekte we een sliert in de drain.



Maar goed eindelijk weer beetje lekker liggen.

Vrijdag 19 mei zou ik de uitslag krijgen,werd ik opgebeld op donderdag dat het niet door kon gaan! omdat de patholoog nogmaals dingen ging bekijken werd het   uitgesteld,want door hemelvaart





etc konden ze mij niet op donderdag bespreken.

Dus dan maar weekend met camper wildkamperen in Duitsland samen met Rocky eindelijk.

Hij vond het heerlijk,en ik dacht we gaan samen nu nog veel avonturen beleven.

Zie fots hierboven.....


Dus vrijdag 26 mei pas uitslag gesprek..het pinksterweekend

Normaal met de motors weg,en ik had voor de operatiedatum bekend was afgezegd,maar hun toch gemaild omdat het best goed ging of we als verassing met de buscamper konden komen,en hoewel ze vol zaten waren toch hartelijk welkom...

Toen ik de uitslag doorgaf aan mijn uitslagen groepje dacht ik al met dit slecht nieuws geloven ze helemaal niet dat we komen.

Had namelijk te horen gekregen dat er 2 verschillende tumors in de weggehaald long zaten en voorstadia,en dat het t3 was en dat ik in aanmerking kwam voor 4 kuren adjuvante chemotherapie.

Voor de  micro uitzaaiingen  of de kans dat je uitzaaiingen krijgt te verminderen,alhoewel ze die kans maar 4 % achte,daar er in mijn overgebleven 3 longkwabben of nog 5 kleine plekjes zitjes die in de gaten gehouden gaan worden en bij groei,biopsie of bestraling..

Ik wilde vanaf het begin dat Nijmegen dat ook al zei toch die chemo na,mijn gevoel zegt dat ik dat moet doen.

En die ene mutatie die MET skipping exon 14 komt ook maar bij 3% voor.

Die andere mutatie is een TP53

En beter als ik toch uitzaaiingen krijg denken ik heb gedaan wat mogelijk was,dan het niet doen en uitzaaiingen krijgen en denken had ik maar die chemo na de operatie gedaan.

Maar goed na de uitslag op weg naar Hutterscheiderhof,Terry en Wesley bleven in huis op Rocky passen.

Onderweg werd ik gebeld door de longarts,ze was vergeten te zeggen dat ik dinsdag spuit bij huisarts vitamine b12 moet laten zetten en medicatie ophalen voor foliumzuur moet ik woensdag mee beginnen,dus meteen apotheek gebeld of ze dat in huis hadden en daarna afspraak gemaakt voor spuit te laten zetten.

Ging weer telefoon oncologieverpleegkundige met datums,donderdag op info gesprek en dinsdag 6 juni met dexamethason beginnen 3 dagen lang te slikken en uur voor chemo nog een tablet iets en bij misselijkheid pillen die je 3 maal daags mag innemen.

Eerste kuur staat gepland voor woensdag 7 juni half twee,als bloed waardes goed zijn,wordt je dag van tevoren over gebeld.

Wat was iedereen verrast,en blij dat we er toch waren,vooral mijn vriedinneke Carin..


Proost op ut leven

Na een geslaagd weekend,weer op naar de orde van de dag en allerlei afspraken etc.


Bij info gesprek oncologie gehoord dat vooral diarree,huidklachten ,misselijkheid en het dunner worden van het haar wordt verwacht,geen uitval deze kuur is minder heftig,ooh ja en moe zijn..
We zullen zien.
Vrijdag 2 juni savonds bij Carin en Frank ele rally kijken met ons opgericht HDW clupje
,dus camper mee en onze Rocky,die is zo makkelijk kan overal mee heen...(zijn laatste uitje bleek daarna)


Zondag BBQ en helga en kids hier ,vanaf donderdag vond ik Rocky al onrustig.
Zaterdag en zondag nacht veel naar buiten snachts en soms piepen..
Het voelde niet goed,ik ga maandag naar dierenarts dacht ik nog.
Omdat hij ook met zijn ogen kneep al een tijdje en veel moest niezen en jeuk etc dachten we mischien hooikoorst??
En omdat hij moeilijker liep met zijn achterpoot dachten we ook iets aan zijn pootjes.
Maar Maandag ochtend tegen 7 uur hoor ik dat hij van huiskamer door luikje gaat en door slaapkamer deur komt en meteen hoor ik een harde bonk,en ik kijk ligt hij daar verkrampt..
Neeee een aanval elliptische uitzaaiing hersenen??
In 2019 gezwel verwijderd van zijn achterpoot was kanker..
Ik geef hem een pijnstiller maar worst over van bbq wil hij niet ,hmm stukje ardenerboterhamworst met daarin het tabletje,die spuugt hij steeds uit,ik hou zijn keel naar achter,ik denk hij moet pijnstilling.
Op de bank weer knuffelen,terwijl hij bij mij ligt strekt hij zijn keel,ik voel heel zijn lijf verstijven en hij krijgt weer een aanval,net als die weg is belt Terry om te vertellen dat Wesley zijn suiker etc goed is,maar ik begin te huilen,ik die al lang niet meer gehuild heeft,vertel alles en ze zet wesley op school af en komt naar mij,ik bel de dierenarts.
Er wordt bloed afgenomen,20 minuten wachten...
En dan ik was er al bang voor,zijn nierfunctie is zo slecht hij kan iet meer aan infuus niks meer hij zal binnen paar dagen/weken zelf al sterven en iets met ammoniak....
Huilen maar ik wil hem niet laten lijden en die verschrikkelijke aanvallen nog mee laten maken en wil hem thuis in zijn eigen omgeving laten inslapen..
Half 1 kwam ze en hoe slecht hij ook was toch rende hij nog even naar de deur en blafte,om daarna weer uitgeput bij mij te gaan liggen....wat een lieve brave waakhond was hij toch,wij waren onafscheidelijk,mijn maatje is lekker op mijn borst vredig ingeslapen,maar ben er kapot van😭

Terry en ik hebben hem lief in zijn mandje gelegd,het leek net of hij sliep.
Daarna hebben Ger en onze Wes afscheid kunnen nemen en hem eervol begraven,dat verdiende hij zon lieverd..




                                          Hebben een metalen bordje met zijn foto besteld.
                                           
                                               Al vanaf maandag huil ik ,en ik kan niet stoppen
ik mis hem in alles,altijd was hij aan mijn zijde,zelfs als de wc deur open stond kwam hij kijken of er een leeg wc rolletje klaar lag die hij dan vol trots mee naar de huiskamer nam,smorgen nadat hij van ger koekje had gekregen ging hij naar mijn bed en sprong ertegen dat hij even mee in bed wilde liggen,en om natuurlijk daarna te puschen kom opstaan ik wil van jou ook een koekje en stukje van je brood met vlees of kaas,want eten deed hij graag.
Om dan daarna als ik op de laptop even dingen nakeek mail etc met zijn neus onder mijn arm te duwen,zo van kom op baasje wegleggen en gaan wandelen met me..
En als ik weg ging zag ik zijn kopje al boven de raam uitkomen en kijken en blij zin natuurlijk.
Ik kan er een boek van schrijven zon lieve teckel die mijn eerste kanker al aanvoelde en steeds hechter werd aan mij,en dan met zijn tandje zachtjes op mijn vingers beet,van ben zo blij dat je er bent,blijf bij mij....voor deze longkanker rook hij mijn adem en deed hij ook raar,hij voelde dat volgens mij gewoon.
En na week in ziekenhuis denk hij houd iet op met piepen zo blij....
Jongen wat kun je een hond missen,ik ben altijd positief gebleven maar nu moet ik de chemos zonder mijn maatje aan gaan.....
Dinsdag belde oncologie verpleegkundige hoe het ging en of het spannend vond,nee ben zeer verdrietig om mijn hondje....weer huilen..
Mijn kalium was te hoog 5 maar dat gaan ze in de gaten houden.
Woensdag ochtend mijn 3 e fysiotherapie voor het eerst op de fiets gegaan ging goed,maar huilen normaal staat Rocky achter me en weet dat ik zo terug ben.
Nou kom ik aan bij min sportschool/fysio maar tegenover is de dierenarts gvd weer huilen,
en als iemand vroeg bij sportschool hoe gaat het dan brak ik weer meteen........gvd ik kan gewoon iet meer ophouden met huilen.

Half twee 4 e verdieping wegen ,en weer huilen natuurlijk,gelukkig ging het daarna beter.

Op de terugweg naar huis langs eraspo een betonnen beeld langharige teckel besteld voor op zijn grafje,weer huilen natuurlijk,bij thuiskomen ook weer.
Ben naar teckel pupies aan het kijken,maar twijfel dan weer,niemand kan Rocky vervangen en die gaat dadelijk dan ook weer dood pff moet er gewoon niet aan denken,en heb zoveel vragen etc had ik maar eerder naar dierenarts gegaan etc.......etc.
hij is gewoon tot op het laast zoń trotse brave hond gebleven zonder echt te laten zien hoe slecht het wel niet ging..
Vanacht veel gezweet ,rare smaak in mond en hevige diaree,weer slecht geslapen door alles en de dexametason wordt je ook hyper van natuurlijk,nu deze blog weer huilen natuurlijk..
Ik hou op wordt al veel te lang.
Rocky ik mis je ontzettend deze blog is voor JOU



Geen opmerkingen:

Een reactie posten